Hoe zit dat
nu met
MIJN WAGEN?

Hoe en waar kan ik een auto financieren?

Er bestaan verschillende formules die toelaten om in een nieuwe auto te rijden, van aankoop met eigen middelen over krediet tot leasing.

Ben je graag eigenaar van je auto en beschik je niet over voldoende eigen middelen om de aankoop te financieren, dan bestaan er verschillende kredietformules. Is eigenaar zijn geen vereiste en zoek je een formule waarin alle andere kosten (behalve het verbruik) inbegrepen zijn, dan is leasen mogelijk iets voor jou.
Zowel klassieke banken, verstrekkers van consumentenkredieten als sommige automerken of -verdelers bieden leningen aan die de aankoopprijs geheel of gedeeltelijk financieren. Er bestaan formules met een vaste maandelijkse afbetaling voor de totale som, maar er is ook de mogelijkheid om mits een voorschot slechts een gedeelte te lenen, of je kan zelfs afspreken dat een bepaald saldo op het einde van de looptijd van het krediet in één keer wordt betaald.
Uiteraard is kredietverstrekking doorgaans niet gratis en er zijn heel wat wettelijke verplichtingen van toepassing. Zo zal men ondermeer nagaan of je wel de financiële draagkracht hebt om de aflossingen te betalen. Het is ook verstandig om het voertuig omnium te verzekeren, zodat je bij een total loss het krediet niet verder hoeft af te lossen, terwijl je niet meer over de auto kan beschikken.

Andere vragen over mijn wagen