Hoe zit dat
nu met
MIJN WAGEN?

Hoeveel gaat mijn auto verbruiken?

Niet alleen de technische eigenschappen, maar ook het effectieve gebruik beïnvloeden het brandstofverbruik van je auto.

Hoeveel je auto gaat verbruiken, hangt van verschillende factoren af.
Ten eerste zijn er de technische eigenschappen van het voertuig zelf: hoe groot en zwaar is het, welke brandstof wordt gebruikt, hoe is de stroomlijn, is de motor afgesteld op zuinigheid of op prestaties,… Dat speelt allemaal mee. Het resultaat van de technische keuzes van de autoconstructeur kan je aflezen via de verbruiks- en CO2-waarden die verplicht geafficheerd staan bij elke nieuwe auto in de showroom. Ook op gedrukte autoreclame staan deze gegevens verplicht vermeld.
De constructeur kan echter niet weten hoe je je auto gaat gebruiken. Bij druk verkeer in de stad of voor lange ritten op de snelweg? Alleen of met veel passagiers en belading? Met lichte voet of eerder sportief? Deze factoren hebben bijzonder veel invloed op het brandstofverbruik en om die reden valt niet op voorhand precies te bepalen hoeveel brandstof (of stroom) je auto gaat consumeren.
De officiële gegevens over het brandstofverbruik laten wel toe om verschillende motorversies én verschillende modellen en merken met mekaar te vergelijken. Alle autoconstructeurs moeten de officiële verbruikscijfers immers op dezelfde manier testen en afficheren.

Andere vragen over mijn wagen