Hoe zit dat
nu met
FISCALITEIT?

Mobiliteitsbudget en mobiliteitsvergoeding, wat is dat en wat is het verschil?

De mobiliteitsvergoeding (wetgeving reeds van kracht) en het mobiliteitsbudget (nog niet in voege) zijn alternatieven voor werkemers die geen bedrijfswagen meer willen.

De mobiliteitsvergoeding is een cash bedrag dat maandelijks uitbetaald wordt door werkgevers aan werknemers die hun bedrijfswagen inleveren. Het mobiliteitsbudget is een bedrag dat de werknemer van zijn werkgever ter beschikking krijgt als hij zijn bedrijfswagen inruilt voor een budget dat hij mag besteden aan duurzame, groenere mobiliteit.
De mobiliteitsvergoeding hoeft dus helemaal niet aan mobiliteit besteed te worden. Het is een inruilvergoeding voor de bedrijfswagen, die ook wel cash for car wordt genoemd. De werknemer en werkgever moeten beiden volledig vrijwillig instemmen met de ruil. De werknemer moet al minstens 12 maanden van een bedrijfswagen genieten en de werkgever moet al minstens 3 jaar een systeem van bedrijfswagens aanbieden aan zijn personeel.

Enkel personenwagens en enkel personen die onder gezag werken komen in aanmerking. Het bruto jaarbedrag is de catalogusprijs maal 17,14% (als er geen tankkaart inbegrepen was bij de wagen ), of maal 20,57% (als er wél een tankkaart was). Er wordt een jaarlijks voordeel van alle aard geheven op 4% van 6/7 van de catalogusprijs van het voertuig. De werkgever blijft een solidariteitsbijdrage (RSZ) betalen en de werknemer heeft geen recht meer op andere woon-werkvergoedingen. Terug omruilen naar een bedrijfswagen kan als de werknemer en werkgever daarmee akkoord gaan.

Andere vragen over fiscaliteit